Page content

article content

3 Dingen die voorkomen dat je te vaak geld moet terugboeken van je spaarrekening naar je betaalrekening.

Moet jij regelmatig geld terugboeken van je spaarrekening naar je betaalrekening? Heb je het gevoel dat je geld tekort komt? Maak je je wel eens zorgen over je financiële toekomst en zou je willen dat het wat rustiger wordt in je hoofd?

Wanneer we tegen het probleem aanlopen dat we niet uitkomen met ons geld – in ieder geval niet zoals we zouden willen – dan is de oorzaak vaak terug te vinden in één of meerdere van deze 3 dingen. Waarschijnlijk heb je iets van deze 3 dingen onvoldoende helder of niet nauwkeurig genoeg uitgewerkt. Welke 3 dingen het zijn? Dat lees je in deze blog.

1 Spaardoelen

Wanneer je regelmatig geld moet terugboeken van je spaarrekening, dan kan het zijn dat je geen spaardoelen hebt of dat je niet voldoende betrokken bent bij je spaardoelen. Met andere woorden; zijn jouw spaardoelen belangrijk genoeg voor je? Ben je bereid om dingen opzij te zetten om ze te behalen? Motiveren ze? Heb je bijvoorbeeld een prioriteitenlijstje met 3 doelen die het allerbelangrijkste voor je zijn en weet je ook wat er op de absolute nummer 1 staat? Spaardoelen zorgen voor focus en gaan je helpen om je geld daar naartoe te laten stromen waar je doel is.

financieel plan teveel geld uitgeven financieel onafhankelijk

2 Inzicht

Weet je precies wat er per jaar en per maand binnenkomt en wat eruit gaat. Veel mensen maken wel een maandplanning, maar vergeten geld te reserveren voor dingen die niet maandelijks worden afgeschreven. Denk bijvoorbeeld aan een vakantie, het eigen risico van de zorgverzekering of contributie voor de sportclub. Financieel inzicht houdt in dat je rekening houdt met je al je inkomsten en uitgaven in een jaar en dat je zelfs nog wat verder kijkt dan dat. Stel je situatie verandert; wat betekent dit voor je inkomsten en uitgaven? Daarnaast wil je weten hoeveel vermogen je bezit. Vermogen = alles wat je bezit minus al je schulden. Hoeveel staat er nu onderaan de streep? Is dit allemaal helder? Dan heb je volledig financieel inzicht.

financieel inzicht teveel geld uitgeven spaarrekening

3 Planning

Je spaardoel is helder en je huidige situatie is nu helder, maar hoe zorg je ervoor dat je je spaardoelen haalt? Hoe zorg je ervoor dat het geld ook daadwerkelijk naar je spaarrekening gaat en daar blijft staan? Hier komt het aan op planning. Een duidelijke planning zorgt ervoor dat je weet hoe je je spaardoel gaat bereiken en helpt je obstakels uit de weg te ruimen. Wil je meer sparen? Dan moeten je inkomsten omhoog of je uitgaven omlaag. Maar hier een plan voor. Loopt het niet volgens plan? Zoek dan uit waar dit aan ligt en leer ervan. Daarna kun je weer bijsturen.

In deze blog heb ik je verteld welke 3 dingen gaan voorkomen dat je regelmatig geld moet terugboeken van je spaarrekening naar je betaalrekening.

Wil jij gemakkelijk meer inzicht in je geldzaken. Vraag HIER gratis de Geld en Gelukkig balans aan. Deze gaat je helpen bij het maken van je financiële keuzes en je planning; per maand én per jaar!

 

Marlon Sprangers
Marlon is Financieel Coach en helpt klanten om slimmer met geld om te gaan, zodat ze kunnen beginnen met het opbouwen van vermogen. Marlon is gecertificeerd KIWA NEN 8048 Budgetcoach, maar gaat in haar coaching veel verder dan alleen het aanleren van vaardigheden op het gebied van budgetteren.Toen zij erachter kwam dat iemand de manier waarop hij of zij met geld omgaat of denkt over zijn of haar financiële situatie niet altijd zomaar kan veranderen, is zij haar werkwijze hierop gaan aanpassen. Gedrag komt vaak voort uit loyaliteit voor een systeem waar wij deel vanuit maken. Een systeem kan zijn onze familie, een vriendengroep of een organisatie waar we voor werken. Marlon kijkt in haar coaching daarom niet alleen naar de individu, maar naar het gehele systeem waar iemand deel vanuit maakt . Zo komt zij sneller tot de kern van het (geld)probleem en kan geldstress sneller en effectiever worden aangepakt.Marlon heeft een geaccrediteerde opleiding voor systemisch werken met familie- en organisatieopstellingen afgerond. Daarnaast heeft ze werkervaring als Financieel Adviseur en Budgetbeheerder. Heb je een vraag voor Marlon? Stuur dan een mail naar contact@geldengelukkig.nl

Comment Section

0 reacties op “3 Dingen die voorkomen dat je te vaak geld moet terugboeken van je spaarrekening naar je betaalrekening.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.