Page content

article content

4 Adviezen voor ambitieuze vrouwen die het roer willen omgooien

Je bent altijd gewend geweest aan een goed inkomen. Je bent ambitieus en werkt hard. Dit heeft je ver gebracht, je hebt er altijd goed van kunnen leven. Geld is nooit een probleem geweest, maar nu sta je voor een keuze. Je bent moe van het harde werken en haalt geen voldoening meer uit hetgeen wat je nu doet. Je wilt het roer omgooien, maar waar je heen wilt is nog niet helemaal duidelijk. Daarnaast twijfel je over de consequenties van zo’n keuze. Je zou bijvoorbeeld best een eigen onderneming willen starten, maar wat als het niet direct lukt? En er zijn al zoveel anderen met dezelfde ideeën als jij.

In deze blog deel ik 4 adviezen voor ambitieuze vrouwen die het roer willen omgooien. Aan het einde van deze blog is het wellicht wat gemakkelijker om een stapje dichterbij je doel te komen.

Zoek een mentor

Wanneer je door een periode van verandering heengaat dan komen er vaak moeilijke momenten. Je omgeving wil je behoeden voor fouten uit bescherming, maar hun kritische vragen helpen je niet verder. Je voelt je onzeker en weet niet goed waar je moet beginnen. In zo’n geval is het goed om op zoek te gaan naar een mentor. Iemand die al eens ooit iets vergelijkbaars heeft doorgemaakt en die zijn of haar ervaringen met je kan delen. Iemand die onafhankelijk is en je kan steunen op momenten dat je weerstand voelt of wilt opgeven. Iemand die je kan laten zien wat de mogelijkheden zijn.

Je hele pad hoeft nog niet uitgestippeld te zijn om te kunnen beginnen

Vaak denken we dat we eerst exact moeten weten wat we gaan doen, voordat we eraan kunnen beginnen. Daardoor beperken we onszelf in het ondernemen van actie. Ga alvast kleine stapjes zetten zónder dat het einddoel helemaal helder is. Ga onderzoeken en ontdekken wat leuk is en wat niet. Wat wel werkt en wat niet. Je hoeft je eindbestemming nog niet te kunnen zien om te beginnen aan de wandeling.

Vertrouw op je eigen kracht

Wat je aandacht geeft groeit. Waar besteed je het meeste aandacht aan? Ben je bezig met de angst dat het niet gaat lukken of ga je vol vertrouwen op je doel af? En bij welke van deze twee opties verwacht je de grootste kans op succes te hebben? Wanneer je bezig bent met angst, dan blijf je jezelf afremmen. Vertrouwen in jezelf is essentieel om te kunnen slagen. Kijk niet teveel naar anderen. Dit leidt alleen maar af en bovendien gaat veel kostbare tijd en energie verloren aan het kijken en vergelijken met anderen. Wat een ander bereikt heeft totaal geen invloed op wat jij kunt bereiken. Versterk het vertrouwen in jezelf. Vertel jezelf bijvoorbeeld elke morgen als je opstaat: ik kan het!

Reken uit wat je minimaal moet verdienen om aan je vaste lasten te kunnen voldoen

Zet je inkomsten en uitgaven maandelijks en per jaar eens op een rij en bepaal hoeveel je minimaal moet verdienen om rond te kunnen komen. Kun je nog op bepaalde dingen besparen? Stel dat je je minimaal benodigde inkomen niet direct gaat verdienen, hoe ga je hiermee om? Heb je nog een financiële buffer en hoe lang zou je hiermee kunnen doen? Zekerheid over je toekomstige inkomen heb je niet, maar een goede voorbereiding kan je een heleboel stress besparen. Zorg dat je grip krijgt en houdt op je geld.

Een financiële planning per maand en per jaar kun je maken met de Geld en Gelukkig balans.

In deze blog heb ik 4 adviezen gedeeld voor ambitieuze vrouwen die het roer willen omgooien. Wil jij iets veranderen, maar laat je jezelf nog tegenhouden? Loop je met vragen die je maar niet krijgt beantwoord voor jezelf. Misschien kan ik je verder helpen. Stuur je vraag naar contact@geldengelukkig.nl en ik neem contact met je op.

Marlon Sprangers
Marlon is Budgetcoach en helpt gezinnen om slimmer met geld om te gaan, zodat ze kunnen beginnen met het opbouwen van vermogen van € 0,- tot € 100.000,-. Heb je een vraag voor Marlon? Stuur dan een mail naar contact@geldengelukkig.nl

Comment Section

0 reacties op “4 Adviezen voor ambitieuze vrouwen die het roer willen omgooien

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.