Page content

article content

3 Redenen om vandaag nog te starten met vermogensopbouw

Je hebt een goed inkomen, maar aan het einde van de maand is je geld altijd op. Je salaris komt binnen en jij gaat helemaal los in de stad. Een heerlijk gevoel! Maar aan het einde van de maand is er geen geld meer over om te sparen. In plaats daarvan is er een schuld op je creditcard. Ach ja, denk je. Geld moet rollen toch!?

Ik weet dat veel mensen dit denken, maar helaas zie ik ook hoe dit uit de hand kan lopen als het een keer goed tegenzit. Je kunt van de één op de andere dag diep in de problemen terechtkomen. Ik heb mensen gesproken die meer dan € 100.000,- per jaar verdienden en toch in de schuldsanering terecht kwamen. Een goed inkomen is geen garantie voor blijvend financieel succes. Maak jezelf minder kwetsbaar op het gebied van geld en ga starten met vermogensopbouw. In deze blog geef ik je 3 goede redenen om vandaag nog te beginnen.

Geld geeft vrijheid

Wie is er nu niet gehecht aan zijn vrijheid? Geld op je rekening geeft je de vrijheid om gemakkelijker andere keuzes te maken. Bevalt je baan je niet meer? Wil je een opleiding doen? Investeren in je bedrijf? Een verre reis maken? De studie van je kinderen betalen? Straks genieten van je pensioen? Investeren in vastgoed? Geld geeft je de vrijheid om deze keuzes te maken!

Geld op je spaarrekening bespaart geld

Wanneer jij een buffer op je spaarrekening hebt staan kun je meer en sneller geld besparen. Mijn motto: verzeker alleen wat je zelf niet kunt betalen. Geld op je spaarrekening zorgt dat je bespaart op premie, bijvoorbeeld door een hoger eigen risico te accepteren of geen begrafenisverzekering te hoeven afsluiten. Je kunt ook extra aflossen op de hypotheek. Zo hebben wij in 8 jaar tijd al € 600,- per maand weten te besparen. € 600,- per maand die we nu kunnen besteden aan andere dingen.

Geld kun je laten werken

Veel mensen denken nog dat je moet werken voor geld, maar het is juist andersom. Geld is een dienaar, een gereedschap, iets voor ons om te gebruiken om de dingen te doen die we willen doen. Je wilt toch niet je hele leven werken voor geld om vervolgens te eindigen met… niks. De bedoeling is dat geld voor jou gaat werken. Als geld voor jou werkt en jij hoeft niet meer te werken voor geld, dan eindig je rijk.

In deze blog heb ik je 3 goede redenen gegeven om vandaag nog te beginnen met vermogensopbouw. Wil je weten hoeveel ruimte jij over hebt om te sparen? Maak een planning! De Geld en Gelukkig balans kan je hier gemakkelijk bij helpen.

Marlon Sprangers
Marlon is gecertificeerd Budgetcoach en inspireert met haar blog over Personal Finance vrouwen in Nederland om slimmer met geld om te gaan. Voor veel vrouwen is financiën niet het favoriete onderwerp om mee bezig te zijn, maar met de tips en adviezen van Marlon wordt het onderwerp weer leuk en begrijpelijk. Ben je op zoek naar hulp bij financiën voor jezelf, een medewerker of een familielid? Neem dan gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken voor de juiste hulp. Dit kan door een mail te sturen naar contact@geldengelukkig.nl of het invullen van het formulier op de contactpagina.

Comment Section

0 reacties op “3 Redenen om vandaag nog te starten met vermogensopbouw

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.