Page content

article content

10 Kleine dingen die het leven de moeite waard maken en even bij stil te staan voor een gelukkig leven.

Je weet dat je eigenlijk niet mag klagen. Je hebt een lieve man, kinderen, een goede baan en een mooi huis. En toch knaagt het af en toe aan je. Je hebt op papier alles goed voor elkaar in je leven, maar toch voelt het niet altijd zo. Je voelt niet altijd voldoening. Je vindt dat je eigenlijk gelukkiger zou moeten zijn met alles wat er is.

Soms dreigen we wel eens te vergeten welke dingen het leven nu echt de moeite waard maken. Wat heb je nu eigenlijk écht nodig voor een gelukkig leven? Waar gaat het om? Ik stel mezelf regelmatig deze vraag en zo ook vandaag. Het zijn vaak hele kleine dingen. In deze inspiratieblog schrijf ik voor jou 10 kleine dingen die het leven de moeite waard maken. Iets om gewoon even bij stil te staan, zodat je weer meer energie krijgt. Ik wens je een vrolijke dag!

De zon

Terwijl ik dit schrijf kijk ik naar buiten waar de zon schijnt. Ik voel me meteen vrolijk! Een mens heeft licht nodig om zich gelukkig te voelen. Laat de zon lekker binnenkomen in je leven, daar wordt alles een stuk gezelliger van. Schijnt de zon even niet? Doe dan je ogen dicht en stel je voor dat de zon schijnt. Voel de warmte van de zon op je gezicht. Deze oefening heeft hetzelfde effect als wanneer de zon echt zou schijnen.

Liefde

Als denkt aan wat het leven de moeite waard maakt, dan denk je waarschijnlijk al vrij snel aan liefde. Liefde van je partner en je kinderen. Liefde van en naar je ouders, familie en vrienden. Liefde voelen is fijn. Het maakt het leven zeker de moeite waard. Denk eens aan een moment dat je je echt geliefd voelde en je roept dat gevoel meteen weer op.

Lachen

Lachen is gezond. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd zeggen ze. En zo is dat toch ook!? Lachen maakt je meteen vrolijk en gelukkig. Dus kom je erachter dat je al even niet meer gelachen hebt? Zorg dan dat je eens een leuke film opzet of weer eens een afspraak maakt met die grappige vriendin die je altijd aan het lachen maakt.

Lekker eten

Lekker eten. Ik kan daar echt van genieten. En jij? Verwen jezelf eens met het uitgebreid koken van een lekkere, gezonde maaltijd voor jezelf of voor je hele gezin. Neem te tijd om uit te zoeken wat je wilt maken en alle ingrediënten in huis te halen. Ga even zitten om er van te genieten. Proef met alle je aandacht. Jouw kookkunsten en het resultaat zijn zeker de moeite waard.

Een kopje koffie

Hoe weinig zin ik ook heb om uit bed te komen, ik vind altijd troost in mijn eerste kopje koffie van de dag. Waarschijnlijk heeft dat niets met de koffie zelf te maken. Inmiddels heb ik dit moment van de dag geassocieerd met een momentje voor mezelf. Het kan dus net zo goed een kopje thee zijn 😉. Als je er even de rust voor neemt en er bij stil staat hoe fijn zo’n momentje is.

Gelukkig leven

Je kinderen zien spelen

Herken je dat geluksgevoel wanneer je je kinderen zorgeloos ziet spelen? Dat ze de tijd vergeten en helemaal opgaan in hun fantasie. Ik kan daar echt van genieten. En tegelijkertijd natuurlijk ook van het gevoel dat ik even rustig kan zitten. 😊

Je kinderen zien spelen gelukkig leven

Een wandeling

Regelmatig ga ik wandelen door de bossen en ik besef dat het een voorrecht is dat ik dat zo gemakkelijk kan doen. Na zo’n wandeling voel ik me altijd weer heerlijk relaxed. En ik krijg ook altijd de beste en meest creatieve ideeën als ik een wandeling maak. Waar en wanneer kun je een wandeling maken? Als het niet in de bossen is, misschien dit weekend eens naar het strand rijden? Weer of geen weer zou ik zeggen.

 

de zon schijnt wandeling gelukkig leven

Een opgeruimd huis

Ja mensen die mij persoonlijk kennen – en wel eens bij mij thuis komen – gaan hier echt om lachen. Opruimen en poetsen is absoluut niet mijn hobby. Ik besteed het zoveel mogelijk uit, maar af en toe moet ik er natuurlijk ook zelf aan geloven. En soms blijft het dus ook gewoon liggen. Maar altijd wanneer ik thuiskom in een opgeruimd huis, dan word ik daar heel blij van! Je huis is een weerspiegeling van je gedachten heb ik ooit wel eens gelezen. Met die gedachte maak ik er het beste van. Hoe is dat bij jou?

Iets nieuws leren

Ik ben wel een beetje verslaafd aan persoonlijke ontwikkeling. Maar iets nieuws leren maakt het leven zeker de moeite waard. Of je nu een cursus of training volgt of gewoon op You Tube iets bekijkt maakt misschien niet zoveel uit. Je wilt je altijd een beetje blijven ontwikkelen. Gewoon omdat je dat heel blij maakt.

Vrije tijd

Elk mens heeft vrije tijd nodig om weer op te laden. In een de drukke maatschappij waarin we leven lijken we dit wel eens te vergeten. Er is een tijd geweest waarin ik zelf niet meer in mijn eigen agenda stond. Alles wat ‘moest’ gebeuren ging voor boven alle leuke dingen. Dat gaat natuurlijk een keer mis. Plan altijd voldoende vrije tijd in je agenda. Leef je om te werken of werk je om te leven?

In deze blog heb ik 10 kleine dingen met je gedeeld die het leven de moeite waard maken. Het zijn eigenlijk allemaal dingen die niet veel geld hoeven te kosten. Dingen die gratis of voor weinig geld verkrijgbaar zijn.

Werk jij op dit moment hard en gaat het weleens ten koste van je geluk? Of zijn er dingen die je graag eens anders zou willen doen, maar weet je niet hoe je dit zou kunnen bekostigen? Plan dan een geldstrategiegesprek met me in. In een telefoongesprek van 30 minuten denk ik met je mee over hoe je jouw plannen in de wereld kunt zetten en het financiële plaatje kunt rondkrijgen.

 

 

 

Marlon Sprangers
Marlon is Financieel Coach en helpt klanten om slimmer met geld om te gaan, zodat ze kunnen beginnen met het opbouwen van vermogen. Marlon is gecertificeerd KIWA NEN 8048 Budgetcoach, maar gaat in haar coaching veel verder dan alleen het aanleren van vaardigheden op het gebied van budgetteren.Toen zij erachter kwam dat iemand de manier waarop hij of zij met geld omgaat of denkt over zijn of haar financiële situatie niet altijd zomaar kan veranderen, is zij haar werkwijze hierop gaan aanpassen. Gedrag komt vaak voort uit loyaliteit voor een systeem waar wij deel vanuit maken. Een systeem kan zijn onze familie, een vriendengroep of een organisatie waar we voor werken. Marlon kijkt in haar coaching daarom niet alleen naar de individu, maar naar het gehele systeem waar iemand deel vanuit maakt . Zo komt zij sneller tot de kern van het (geld)probleem en kan geldstress sneller en effectiever worden aangepakt.Marlon heeft een geaccrediteerde opleiding voor systemisch werken met familie- en organisatieopstellingen afgerond. Daarnaast heeft ze werkervaring als Financieel Adviseur en Budgetbeheerder. Heb je een vraag voor Marlon? Stuur dan een mail naar contact@geldengelukkig.nl

Comment Section

1 reactie op “10 Kleine dingen die het leven de moeite waard maken en even bij stil te staan voor een gelukkig leven.


Door Tammy op 26 februari 2019

goede lijst, bedankt voor de inspiratie|!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.